Fra kulturkamp til kulturdrømme

Fra kulturkamp til kulturdrømme

— en slags ekspedition mod formuleringen af ‘Den Danske Drøm’ for det 21. århundrede.

| Introduktion | Læserbrevet som kickstartede Den-Danske-Drøm-jagten | Print de første 35 sider |

Mads Øvlisen: Dialogen er et kerneord

Klip fra presse og netOprettet af Mik Aidt lør, december 03, 2011 23:48
Den tidligere Novo Nordisk-direktør og formand for Statens Kunstråd Mads Øvlisen er overbevist om, at vi i Danmark leder på en anden måde end mange andre steder i verden.

I en ny bog, ‘Heartcore – tanker om ledelse’, fortæller Mads Øvlisen, at han anser dialogen for at være den allerstørste udfordring for, at man som menneske og virksomhed kan komme videre.

“Hver gang jeg ude i verden taler om virksomhedsledelse, bæredygtighed og samfundsansvar, så fylder dialogen rigtig meget i det, jeg siger (...) Du skal ikke ret meget syd eller vest for grænsen, før traditionen for den slags samtaler, som du har i danske virksomheder og på det danske arbejdsmarked, slet ikke findes.”

Mads Øvlisen rådgiver i dag som den eneste danske erhvervsleder FN om, hvordan virksomheder i samarbejde med verdenssamfundet kan skabe en bæredygtig fremtid med mere vækst og velstand for alle.

Respekt, åbenhed og ærlighed
Øvlisen kalder sin ledelsestænkning heartcore leadership. Den går ud på at møde andre med respekt, åbenhed og ærlighed. Og at man skal have hjertet med i det, man foretager sig. Den holdning tiltrækker mennesker over hele verden, kan han berette – selv om man i lande som Kina, Japan og USA har skullet vænne sig til den.

Som en af 10 erhvervsledere blev Mads Øvlisen i 2006 udpeget til at sidde i bestyrelsen for FNs Global Compact. Tusinder af virksomheder fra mange lande har i dag skrevet under på reglerne for socialt ansvar under Global Compact, der handler om at balancere forretning med anstændighed.

Mads Øvlisen med Mikael R. Lindholm: ‘Heartcore – tanker om ledelse’. 190 sider. 300 kroner

Jyllands-Posten søndag den 27. november 2011:
‘Øvlisen er talsmand for en særlig skandinavisk ledelsesstil’
Af Ulla Bechsgaard
Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tilladt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tilladt.