Fra kulturkamp til kulturdrømme

Fra kulturkamp til kulturdrømme

— en slags ekspedition mod formuleringen af ‘Den Danske Drøm’ for det 21. århundrede.

| Introduktion | Læserbrevet som kickstartede Den-Danske-Drøm-jagten | Print de første 35 sider |

Danskernes uhøflighed

Klip fra presse og netOprettet af Mik Aidt lør, december 03, 2011 13:27
Apropos det med vores måde at behandle hinanden på...

“Når man hører hele diskussionen om danske værdier, er der ikke nogen, der nævner uforskammethed, men det er bare, fordi danskerne ikke selv har opdaget det. Danskere har jo aldrig haft stil, det har været noget, man så lidt ned på. Med 60erne blev det til, at jo mere stil, jo mere pinligt. (...) Jeg synes, at de sidste 20 år er det da gået stabilt ned ad bakke. Danmark er ikke et rart sted at være, og det er blevet så forløjet, at det skulle være det,” siger musiker og forfatter Torben Steno i Weekendavisen den 25. november 2011.

Torben Steno lægger uden omsvøb ansvaret for den danske uhøflighedskultur hos 68erne og rødstrømpernes døtre; det er dem, der har opløst de gamle vedtagne omgangsformer og levet efter devisen, at man ikke skal finde sig i noget fra nogen.

I samme artikel citeres sangerinden Trille ligeud for at sige, at tiden er til at løfte den store pegefinger. “Vi bør alle udøve civilcourage og protestere mod uhøfligheden,” mener hun.

Behov for at være noget for andre

“Jeg tror, at der under den forkælede overflade ligger et fortrængt behov for at være noget for andre,” siger Henrik Jensen, lektor i historie ved Roskilde Universitet, 3. december 2011 i Jyllands-Posten


Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tilladt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tilladt.